Siirry takaisin ylös

Uutiset

Koulukiusaajille

Kirjoitan kivan tytön puolesta, joka on väsynyt ja turhautunut kiusattuna olemiseen. Tosi monet kiusaajat eivät edes tunnusta tajuavansa että kiusaavat. He eivät mielestään ole tehneet yhtikäs mitään väärin. Niin kai, hehän ovat vaan ajattelemattomia, itsekkäitä, kapeakatseisia ja täysiä torveloita. Kaikki pölöt, jotka minua tai esimerkiksi jotain kavereitani ovat piinanneet joskus silloin muinoin, ovat erittäin säälittäviä tapauksia nykyään. Otetaan esimerkkinä vaikka joku 10-vuotias manipuloiva itsekeskeinen tyttö, joka pystyy helposti tekemään usean luokkakaverinsa elämästä koulussa helvettiä. Syynä kiusaamiseen voi olla pelkästään väärät vaatteet tai “se nyt on vaan tyhmä” tai erilaisuus ulkonäössä. Miten sellaiseen voi puuttua? Mennä lapsen kotiin ja huomata, että arvot ovat pielessä siellä, tai jutella lapsen kanssa ja tajuta, että sillä pikkuriiviöllä on PAHA SYDÄN ja jotain PIELESSÄ MIELESSÄ? Sinä pikkukiusaaja, jota pyysin erikseen lukemaan tämän, yritä ajatella muitakin kuin itseäsi. Toisen mollaaminen, haukkuminen, kiristäminen ja syrjintä on oikeasti rikos, josta voi ja pitääkin joutua vastuuseen. Esimerkiksi luokkakaverin häirintä puhelimella on todella helppo todistaa. Jos millään et muuten tajua, että olet haavoittanut naurettavalla käyttäytymiselläsi jotakuta hirveän pahasti, toivon tosiaan, että hän haastaa sinut oikeuteen ja saat luvan maksaa (tai siis pikkuhirviön iskä ja äiskä) kunnon korvauksen paskamaisesta käytöksestäsi tai vähintäänkin kunnon kurinpidollisia seurauksia koulussa. Opettele käyttäytymään, nilkki. Tai soitan kotiisi.

Videot