Siirry takaisin ylös

Uutiset

Turun YT:n näytelmässä PMMP:n lyriikkaa

Marraskuussa Turun ylioppilasteatterin lavan valloittaa Mutta minä rakastin häntä. Esitys pohjautuu Minna Canthin näytelmään Työmiehen vaimo . Vuonna 1885 Canth kirjoitti Työmiehen vaimon kannanottona naisten asemaan. Vuonna 2007 näytelmän on tuunannut uuteen uskoon käsikirjoittaja-ohjaaja Marja Kangas. Turun taideakatemiasta ja Tampereen yliopistosta valmistunut Kangas on sämplännyt Työmiehen vaimoon PMMP :n tekstejä, tarinoita perheväkivallasta sekä naistenlehtien ikuista onnea.

Turun YT tekee yhteistyötä ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin kanssa. Näytöskauden ajan yleisölämpiössä on lipaskeräys tänä vuonna kolme vuotta täyttävän Joku raja -kampanjan hyväksi.
Maailmanlaajuisessa kampanjassa korostetaan, että naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus, tapahtui se sitten kotona tai maailman konfliktialueella.

Ensi-ilta lauantaina 10.11.2007 klo 19
Esitykset aina klo 19
—————————————–
HUOM!
Lauantaina 24.11. esitys on klo 15, jonka jälkeen noin klo 17 järjestetään keskutelutilaisuus naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Keskustelutilaisuuden vetäjänä toimii naisten ihmisoikeuskysymysten asiantuntija Piia Oksanen Amnesty Internationalilta. Mukana keskustelemassa ovat myös Tiina Rantanen Rikosuhripäivystyksestä, tutkija Suvi Keskinen Åbo Akademista sekä perheterapeutti Aija Aaltonen Turun Ensi- ja Turvakotiyhdistyksestä. Tarkoituksena on saada aikaan vuorovaikutteinen keskustelu yleisön ja asiantuntijoiden välillä.

Lisätietoja tuottaja Hanna Hedberg puh 044 022 4866.

Videot